Voteaza Filmul:
( Rating Film: 0.0 / 0 )

Mononoke-hime - Prinţesa Mononoke (1997) (BluRay 720p)

  • Categoria: Animatie
  • Vizualizari: 253
  • Comentarii: 0
  • Adaugat De: kukoolcrivat
  • Data Adaugari: 13/Mar/2015, 6:25 PM

Descriere Film:

Inspirata din folclorul japonez, Printesa Mononoke este povestea animata a razboiului dintre civilizatia invadatoare si zeitatile-animale ale padurii, o lupta care ameninta sa distruga echilibrul fortelor naturii. Regizat de animatorul nr.1 al Japoniei, Hayao Miyazaki, Printesa Mononoke este unul din cele doua filme care au depasit incasarile de 150 de milioane de dolari la box-office-ul japonez – celalalt fiind Titanic. 

Actiunea filmului se petrece in Japonia antica, intr-o perioada a miscarilor sociale, a razboinicilor samurai si a satelor izolate. Un razboi izbucneste, iar padurile sunt devastate de clanul Tatara, care se indeletniceste cu prelucrarea fierului. Marele Zeu al Padurii, o creatura mitica, le da putere zeitatilor padurii sa-si protejeze domeniul impotriva oamenilor sub forma unor uriase fiare. 

Intr-un indepartat sat din nordul Japoniei, Ashitaka, ultimul razboinic al clanului Emishi, pe cale de disparitie, este obligat sa ucida un monstru pentru a-si apara satul. Prea tarziu, insa, el descopera ca acea creatura cu înfatisare de mistret era o zeitate protectoare a satului. Omorand demonul mistret, Ashitaka a atras asupra lui un blestem care se vede sub forma unei cicatrice de pe bratul drept, ce se extinde incet. 
Ashitaka porneste intr-o calatorie catre pamanturile clanului Tatara, unde spera sa dezlege misterul blestemului inainte ca viata sa-i fie curmata. Acolo o intalneste pe orgolioasa regina a clanului, Lady Eboshy. Pe drum, este implicat in apriga lupta dintre doua triburi de oameni si cateva zeitati ale padurii prinse la mijloc. 

In mijlocul unei batãlii, Ashitaka o vede pe San, Printesa Mononoke, o tanara crescuta de lupi, care e gata sa moara pentru a-i apara pe oameni. Impotriva vointei sale, Ashitaka este atras în lupta dintre om si natura, incercand sa convinga cele doua parti sa gaseasca o alta cale, prin care sa se puna capat sirului de omoruri. El cauta un teren neutru unde creaturile padurii si oamenii sa traiasca impreuna in buna pace.
Mai Mult...
  • Sursa 1
  • Sursa 2
  • Trailer Film

Comentarii Pentru Filmul Mononoke-hime - Prinţesa Mononoke (1997) (BluRay 720p):

Comentarii: 0
avatar
Vrei să te scufunzi în lumea de filme online, direct de pe site? Portalul MoviEPleX online - pentru tine! Unul dintre avantajele cele mai importante - este, desigur, filme online HD de calitate. MoviEPleX este actualizat zilnic cu filme noi, iar dacă nu puteți găsi pe site-ul nostru filmul dorit, puteți utiliza filme la cerere. Portalul nostru de filme a fost infiintat nu cu mult timp în urmă. Avem un cinefil adevărat care poate îndeplini toate visele tale, de exemplu: filme HD, la rezolutie 1280x720, desene animate on-line dublate romana, în bună calitate și totul este absolut gratuit și fără înregistrare obligatorie. Cereti filmul dumneavoastră preferat și va fi adaugat,puteti adauga comentariu cu opinia dumneavoastră in legatura cu orice film de pe site , și nu uitați să vizitați siteul noastru regulat, și dacă aveți dificultăți, vă rugăm să nu ezitați să cereți ajutor de la administrare! prin feedback-ul nostru.